Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kronobiológia

Kronobiológia

A születési dátumunk rejtett  személyiségünk

A kronobiológiai pszichogenetika egy viszonylag új módszer, amivel önismeretre tehetünk szert, jobban megértjük viselkedésünket és környezetünkhöz való viszonyunkat, megértjük párkapcsolatunk és emberi kapcsolataink működését, vagy éppen nem működését.

Az ember személyiségének megismerésére régóta foglalkoztatja az embereket, ahogy az is, mely tulajdonságaink öröklődnek gyermekeinkbe és melyek alakulnak ki életük, szociális interakcióik, fejlődésük.

A kronobiológiai elemzéshez születés év, hónap és napjának számjegyeit használja fel, és ezek segítségével állapítja meg az egyén adottságait jellemző számokat. Tehát már a születés napjának az ismeretében megállapítható, hogy az adott ember milyen, az egész életére kiható, hozott tulajdonságokkal rendelkezik. Az élet folyamán jelentkező hatások, a nevelés, a tanulás és az élettapasztalatok ezekre az alapvető tulajdonságokra épülnek rá. A születéskor kapott tulajdonságokat gyökeresen megváltoztatni nem lehet, de módosítani, pozitív vagy negatív irányban, igen.

Születési energetikai adottságokkal jól gazdálkodva harrmónikusan fejlődünk, egészségben és egyensúlyban. Ha azonban nem a meghatározott játéktéren játszunk, egy idő után kisebb-nagyobb betegségek formájában az élet üzeneteket küld a kilengéseinkről, amelyekkel arra figyelmeztet, hogy letérünk a kijelölt útról, és nem energetikai lehetőségeinknek megfelelően élünk. Alapbeállításainkon a nevelés és a környezet elvárásai kisebb mértékben tudunk változtatni!


Fizikai szinten: az alaptulajdonságaink megjelenésünk erősségét 10-20%-ban változtathatjuk meg.


Érzelmi szinten: akár 20-30% változás is megtörténhet. A  legnagyobb fejlesztés az

intellektuális szinten lehetséges, ahol akár 30-40%-ban is eltérhetünk születési potenciálunktól.

A kronobiológiai pszichogenetika az emberi jellemet vizsgálja 3 dinamikáját hozta előtérbe.
A fizikai, az érzelmi és az intellektuális szintet. Ezek a szintek egyenrangú helyet foglalnak el az életünkbe. Fontos ez a három szint, és fontos ezeknek a szinteknek a harmóniában való működtetése, hisz ez a három minőség alkotja a személyiségünk teljességét. Akkor vagyunk harmóniában Önmagunkkal és a világgal, ha az életünkben egységet teremtünk!


1, FIZIKAI tulajdonságok alatt főként a temperamentumot, az idegrendszeri tulajdonságokat értjük. Itt mutatkozik meg az aktivitás (változtatás) és a passzivitás (tűrőképesség) aránya és mértéke.


2, ÉRZELMI tulajdonságaink a lélek energiaszintjét mutatják meg, ahol a szeretet és az öröm, illetve a harag és a bánat lakik. Megtudhatjuk, milyen erővel és milyen arányban van jelen a fogadás (ÉN- tudat) és az adás (MI- tudat) az érzelmeinkben.


3,INTELLEKTUS: a mentális energia szintjét mutatja meg, azaz milyen mértékben használjuk a gondolatvilágunkat, és mennyire képesek gondolataink irányítani cselekedeteinket, érzelmeinket. Megtudhatjuk, hogy milyen arányban működik a logika (tervező erő) és az intuíció (képzelő erő).

GYAKORLATI ÉRTELEMBEN A MÓDSZER LEHETŐVÉ TESZI:

1.    A gyermek születésének pillanatától, ismerve születésének dátumát (év, hó, nap), meg lehet határozni adottságainak szintjét és irányvonalát, a természetes képességek fejlődésének produktív módszerét, a genetikai hiányosságok kompenzálását és ki lehet választani a sokkal jobban elfogadható, hatékony, a veleszületett tulajdonságoknak nem ellentmondó viselkedési forma és tevékenység útjainak kialakítását. Ennek az alkalmazása következés képen a pedagógiát pszichológiailag megalapozottá, konkrét-egyénivé teszi, lehetővé teszi, hogy helyesen határozzuk meg az oktatás és nevelés stratégiáját és a taktikáját, elkerülni a kritikus periódusokat, tudatosan meghatározni az átneveléssel kapcsolatos komplikációkat


2.    Idejében meghatározni az egészség, a szervezet teljes egységének gyenge pontjait, a gyógyászatot megelőzővé tenni.


3.    A tehetség és a képességek korai diagnosztikája lehetővé teszi helyesen meghatározni a foglalkozás és tevékenység irányában is a tájékozódást. Ez maximális megelégedettségét adja a személyiségnek, megnöveli a szociális hatékonyságot.

4.    A megbízható, hosszú ideig tartó, egyformán megközelíthető partnerek, stabil, harmonikus, családi kapcsolatok problémái megoldódnak. Kikerülhetők a „korábban prognosztizált” elválások, a már kialakult csoport legjobb stabilizálási és megoldási módjainak útjai.


5.    A munka pszichológiájában helyesen adagolódik a leterhelés, meghatározásra kerül a feszültség levételének, a kifáradás megelőzésének a módja, kidolgozásra kerül a stressz állapotból való kivitel egyéni metodikája.


6.    Az ipari pszichológiában és az irányítás pszichológiájában megoldásra kerülnek az irányítási stílus és a konfliktusok konstruktív megoldásának összeférhetőségi problémái.


7.    A hadi ügyekben, a menedzsmentben, sportban, a partner és az ellenfél gyenge és erős oldalának ismerete alapján alakulnak ki a hatékony cselekvési stílusok.


8.    Az ember jobbá tételének tudományában


9.    lehetővé válik időben megtervezni a leendő gyerekeket, csoportokat, nemzedékeket.
Ugyancsak differenciáltan meghatározható sok más kérdés is.
Célja az emberi viselkedés, reakciók és érzékelések mélyebb megértésére, és ezen keresztül az emberi testi, lelki egyensúlyának támogatása.

Az élet alábbi területein tudok segítséget nyújtani.


1,Jobban megismerni és elfogadni Önmagunkat és Társunkat!


2,Megismerhetjük partnerünk jó és rossz tulajdonságait.


3, Párkapcsolatokban megtudhatjuk, mennyire illünk egymáshoz.


3, A kapcsolat hogyan működhet jól, és mik a megoldandó problémák!


4,Megtudhatjuk, miért vonzódunk akaratlanul valakihez, és miért taszítanak mások!


5, Segítség gyermeknevelési kérdésekben. Szülő - gyerek kapcsolatra fontos tanácsokat adhat a nevelés szempontjából is, hisz minden gyermek egy külön világ, így mindegyiknek más-más bánásmódra van szüksége.


6,Megtudni, hogy milyen betegségekre (elváltozásokra) vagyunk hajlamosak és hogyan előzhetjük meg azokat.


7, Megtudhatjuk a testvéreinkül, anyával, apával, anyóssal, apóssal való kapcsolatunkat is, és még számtalanan kérdésre tud választ adni a kronobiológia elemzés.
A kronobiológiai pszichogenetika az emberi jellemet vizsgálja fizikai, érzelmi, intellektuális szinten. Az elemzés segítségével nagyobb önismerethez juthatunk, megismerhetjük Önmagunkat, erősségeinket, gyengeségeinket, fejlesztendő területeinket, feltárul egész személyiségünk, jellemünk. De azt, hogy mit hoz a jövő, arra nem tudok választ adni. Ha a jövőről szeretne kérdezni, akkor kérjen asztrológia, vagy számmisztika elemzést.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.