Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kinai asztrologia Gyerekeknek

2020.02.02

Kínai zodiákusA hagyomány szerint maga Buddha nevezte el az éveket az állatokról. Buddha mielőtt elhagyta volna a Földet, magához hívta az összes élőlényt.  A kínai asztrológia a Holdnaptárra épül. A kínai állatévek többé-kevésbé egy éven át tartanak, és mindig a Vízöntő jegyére eső kínai újévvel kezdődnek. Ez az újhold bárhova eshet a január eleje és február vége közötti időszakban. A hagyomány szerint maga Buddha nevezte el az éveket az állatokról. Buddha mielőtt elhagyta volna a Földet, magához hívta az összes élőlényt.  

A legtöbb állat azonban nem jött elő.

Csak Patkány, tehén, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh, majom, Tyúk, kutya, Hog12 állat látogatta meg, és az évek az állatok érkezési sorrendjében kapták meg a nevüket. Elsőként érkezett a Patkány, majd a Bivaly, utána jött a Tigris, a Nyúl, a Sárkány, a Kígyó, a Ló, a Kecske, majd a Majom, a Kutya, a Kakas és végül a Disznó. Butha, hálából mind a 12 állatnak ajándékozott egy évet, mely, mely ezen túl az övé, így róla nevezik el és magán viseli majd sajátos jellemzőit és jelképét, amíg a világ a világ, s meghatározza a jegyében született emberek jellemét és viselkedési módját.

A legenda szerint miért is lett a Patkány az első.  A Patkány tudta, hogy hasznosságára nem számíthat, gyorsasága sem vezeti célra, így cselhez folyamodott. Felpattant a Bivaly szarvai közé és észrevétlen meghúzódott ott. A szorgos Bivaly elsőként ért a palota elé és kötelességtudóan várta a kapunyitást a fürge és agyafúrt Patkány azonban leugrott a szarvai közt és az ajtórésen beszökve elsőként ért a palotába. Így lett a Patkány az első.

Az állatok jele a kínai asztrológia alapja. A jelek nem a csillagok állásán alapulnak, mint a nyugati asztrológiában, hanem az illető személy születési évén. Minden állathoz egy év kapcsolódik. Tehát a holdújév a Gergely-naptár szerint minden évben más napra esik, a január végétől február ig. tartó periódus valamely napjára.

Buddha döntése, hogy az adott évben született személyek, emberek az egyes állatok tulajdonságaival fognak rendelkezni.

Például, ha valaki a Kutya évében született biztosan hűséges és ragaszkodó tulajdonságokkal is rendelkezik a többi más mellett. Az állatokat a belső személyiségünk szimbólumként lehet megérteni. Ezek nem mindig nyilvánulnak meg a felszínen, hanem inkább a rejtett erőként működnek bennünk. Senki sem fogja viselni Önmagán a csillagok összes jellemzőjét. A kínai állatöv minden jegyének megvannak a maga erősségei és gyengéi. Akad köztük társaságkedvelő és szenvedélyes, nyugalmat áhító és zárkózott, egyikük lobbanékony, másik  rendíthetetlen. A tizenkét zodiákus jegy mellett figyelembe kell venni azt is, hogy melyik öt őselem tartozik az adott évhez, mivel ez is erősítheti, illetve gyengítheti az adott évben.

A kínai kultúrában az 5 legszerencsésebb/legnépszerűbb csillagjegy a Sárkány, Kígyó, Disznó, Patkány és a Tigris.

Ezzel szemben a sárkány a leginkább áhított állatöv jegy, a kínai születések a Sárkány éveiben tetőznek. Racionálisan nehéz azonosítani a legszerencsésebb vagy legszerencsétlenebb csillagjegyeket, mivel minden jegynek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Társadalmi szempontból a csillagjegyek különböző kombinációi eltérő kapcsolati dinamikát okoznak, ami jobban befolyásolhatja valaki életét, hiszen nem elszigetelten élünk.

Különböző jegyek által befolyásolt órákban született emberek.

Az alábbi táblázatból az aszcendenshez tartozó elem meghatározható.

Különböző elemek, jegyek által befolyásolt órák, hónapok évek komoly hatást gyakorolnak mind a tizenkét jegyre, jellemére: a róla kialakított kép akkor lehet teljesebb, ha az alábbi táblázatban figyelembe vesszük.

Óra

Jegy

Elem

23-1

Patkány

Yang Víz

1-3

Bivaly

Yin Főld

3-5

Tigris

Yang Fa

5-7

Nyúl

Yin Fa

7-9

Sárkány

Yang Főld

9-11

Kígyó

Yin Tűz

11-13

Yin Tűz

13-15

Kecske

Yin Főld

15-17

Majom

Yang Fém

17-19

kakas

Yin Fém

19-21

Kutya

Yang Föld

21-23

Disznó

Yin Víz

A születési órát felsoroltam, de mindenki születési óráját nem tudom így az aszcendensét sem írom le.

 De nézzünk egy-két példát: egy Patkány jegyében született személy mondjuk 19-21 óráig a Kutya órájában született. A mohósága és a pénz vágya felfedezhető nála a Kutyára jellemző nagyvonalúsága. A Patkány bármilyen eszközt képes lenne felhasználni a javak megszerzésese érdekében, ám a józan gondolkodású Kutya-énje visszafogja. (Az ilyen emberekből lesz a legkiválóbb politikusok).

Az 5 elemről

Az öt elem a Fa, a Tűz, a Föld, a Fém és a Víz. A kínai filozófia szerint minden dolog az öt elem jellemzőit tartalmazza, és arányuk határozza meg a dolgok tulajdonságait.

Minden ember egy-egy külön világ. A születési adatai alapján is besorolható Yang és Yin típusokba. A Yang tipusú gyerekek, kamaszok, felnőttek erősebb Tűz elem a Yin tipus pedig erősebb Víz elemeket jelent.

A Tűz gyerek mozgékony, melegség árad belőle, a nyár megtestesítője. A tél nyugalmát és hűvösségét a Víz jegyűek hordozzák magukon. Vagy is, akik tavaszi-nyári (február-július) időszakban születek általában több Tűz elemet hordoznak magukban, és gyakrabban Yangok. Az őszi –téli időszakban született születtek (augusztus-január) kevesebb Tüzet, több Vizet hordoznak, ezért inkább Yin típusúak.

Ezekből az elemekből nézzük az egészséget is. Erre most csak pár szóban térnék ki: egy Jang személy a túl sok Tűz miatt gyakran küzd szív, és keringési problémákkal. Ha valaki túl erősen Yin, és túl kevés a tűz Tüze van, akkor hasonlóképpen lehetnek szív panaszai, hiszen mindkét a Tűz egyensúlyának felborulásáról van szó. Nézzünk egy példát: egy személy akár férfi akár nő télen született, amikor a Víz különösen erősen kioltja a Tüzet. Ezért különösen gyenge a Tűz elem, amihez Fa és Tűz támogatására van szükség. Nagyon röviden írtam le az elemeket mivel legfőképp gyerekeknek, kamaszoknak írtam le az állatövi jegyeket ezért ez csak ez csak egy apró része az elemzésnek. Az állatövi jegyek az év oszlopában jelenik meg ezért minden képen a fiatal éveire vonatkozik.

Az ember sorsa a jelleméből fakad. A kínai asztrológia is első sorban a különböző jellemeket csoportosítja az állatövi jegyeknek megfelelően

Kínai 12 állatövi jegyek

   Patkány

A Patkány a jó lét szimbóluma

1984 február 5 -1985 február 19-ig Jang/Fa Patkány

Fa: szilárd elvei vannak, mindig pontosan tudja merre kel lépnie. Szereti a biztonságot, éppen ezért komoly gondot jelent számára, hogy a logika ösvényén haladva szinte belelát a jövőbe.

+ Jang fa: Magabiztos, becsületes, kemény, makacs, rendszerező. Főnöknek született, de meg kell tanulnia kompromisszumokat kötni.


1996 február19 - 1997 február 6. Jang/Tűz

A nagy rohanásban sokszor ostoba lépéseket tesz. Időnként túlságosan idealista, és amikor szembesülnie kell a valósággal, haragra gerjed. Többször hallgat a szívére, mint a józan eszére. A szabadság a legfontosabb számára, ennek ellenére imádja a családját, bármit képes megtenni szeretteiért.

+ Yang tűz: Magabiztos, optimista, melegszívű, temperamentumos, hiú. Agresszív, könnyen ítélkezik. Példamutatásra, motiválásra  született.

Ha az Iker jegyében született:

A legenergikusabb kombináció egyike. A biztonságra való törekvése, és alapossága sokszor ellentétbe kerülhet az Ikrek nagyvonalúságával és felületességével, ennek megfelelően. A Patkány és az Ikrek teljesítménye, és sajnos a másokhoz való viszonya is.


2008 február 7-  2009 január 25. Jang/Föld=Patkány
2020 január 25 - 2021 február 11. Jang/Fém=Patkány

Jellemzők: Intelligens, alkalmazkodó, gyors észjárású, bájos, művészi, társaságkedvelő a  Patkány jegyben született gyerekek. Rendkívül nyitottak, barátságosak jó humorérzékük miatt többnyire kedvelik őket és ez fokozza a népszerűségüket, hogy Önmagukban is képes nevetni. Nagyon szívósak nincs olyan reménytelennek tűnő helyzet, amit, még ha kisebb-nagyobb nehézségek árán is, ne tudna a maga javára fordítani. Ezeket a gyermekeket könnyen nevelhetők egyik fő erénye a szívósság. A Patkány gyerekek vezetői képességekkel születnek le. A sikerük az életben azt biztosítja, hogy képesek megbirkózni a nehézségekkel, leküzdeni kihívásokat, és alkalmazkodni a szükségesség igényekhez. A Patkány gyerekek nagyon hamar meg tanulnak beszélni így nem csoda, hogy a társaság középpontja, és megállás nélkül beszél. A Patkány gyerekek nagyon bűbájosak, és könnyű felismerni, mert mindig egy csomó gyerek veszi körül. Ezek egyaránt lehetnek óvodatársak, osztálytársak, barátok is. Ebben a jegyben született gyerekek talán azért is olyan elbűvölők, mert Ők a szerencse fiai!

Tanulás Jó tanuló, mert minden érdekli, ami felkeltheti az intelligenciáját, kíváncsiságát, és túlnő a látszaton. Nagyon kíváncsiak a körülöttük lévő világ első naptól kezdve, és nagyon. intelligens gyerekek is megállják a helyüket az iskolában. Ezek a gyerekek imádni fogják könyveket, és gyors lesz olvasási készségük és értik a jelentőségét és erejét az írott szónak. A legtöbb patkány gyerek teljesítményorientált és sokat fog tenni azért, hogy tovább képezze magát. Nagyon sokan egész életük folyamán mindig tanulnak, ez nem csoda hisz úgy vág az eszük, mint a borotva, és nagy gyönyörűséget lel a szellemi örömökben.

Hogyan neveljük A Patkány gyerekek gyengédséggel viszonozzák, ők azok a gyerekek, akik pici korukban szeretnek az Anya, Apa, Nagyszülők ölébe ülni, és hízelegni. Iskolás korukban sok örömet okoznak a bizonyítvánnyal a szülőknek. A szigorú szülőket kevésbé kedvelik, akik szigorúk hozzájuk makacssággal, duzzogással válaszolnak. Nem igazán ajánlatos az otthoni fenyítés, mert azonnal kétszeresen továbbadnak a kis testvérüknek. Ha nincs testvérük, akkor az óvodában, majd később az iskolában a gyengébb gyermekeken tölti ki a buszúját. Kényeztesse a kis Patkány gyermekét, ezt szeretettel, ragaszkodással hálálja meg és mimnél kevesebbet fenyítsük, szidjuk, annál több barátja lesz.

 Patkány 17-24 éves.

17-24-éves időszakában a család és, ha az iskolát elvégezte ez által megszűnik nyomást gyakorolni a személyiségedre, de komolyabb, társadalmi ellenőrzés jelenik meg. Ez lehet munka, tanulmány egy egyetemen stb. A Patkány szabadságot követel. Ez is a szeretet időszaka, az első komoly kapcsolat építése és a saját útját járja. Ezért a lehető legnagyobb mértékben el kell kerülni az elszigeteltséget, különben komolyan befolyásolja a világ észlelésének torzulását.

Életük középső szakaszában sikerek, kudarcok követik egymást. Nem igazán kedvező év  a Nyúl év 2023,a Sárkány éve,2024 a  Kakas éve  sem lesz kedvező.

Jó partner: Sárkány és a Majom

Bivaly 

Képtalálat a következőre: „bivaly képek”

1985 február 20. - 1986 február 8. Jin/Fa
1997 február 7. - 1998 január 27. Jin Tűz
2009 január 26. - 2010 február 14. Jin/Főld
2021 február 12. - 2022 január 31. Jin/Fém

Jellemzők: Hűséges, megbízható, alapos, erős, észerű, kitartó, és határozott, a Bivaly jegyében született gyermekeknek. nagy szüksége van a biztonságra,és a békességre. Ebben a jegyben született gyerekek kulcsfontosságú szerepet fog betölteni életükben a környezetük, akik mindenben támogatják őket. Szelíd és toleráns,gyerek de egy bizonyos határon túl, már képes konokul tiltakozni az ellen amit ő nem akar. De  bármi is jön az életben, ő sosem panaszkodik, hanem azon van, hogy megtalálja a megoldást, miközben a körülötte lévőkbe is képes erőt önteni.  Nagyon féltékeny is tud lenni,de mindig megvédi azt akit szeret és bármilyen titkot megőriz nem pletykás gyerek.  

Tanulás. A tanulást nagyon komolyan fogja venni a legjobb tudása szerint tanul. A tanárok nagyon szeretni fogják őt, mert rendkívül fegyelmezetten viselkedik. Egy erős vágy él benne, hogy bebizonyítsa mindenkinek, hogy a kemény feladatoktól sem riad vissza. Bár nem egy beszédes gyermek, de attól még okos értelmes, bár kissé lassú úgy érzi, hogy ráér, mert mérhetetlen erejével konok kitartásával mindig eléri azt, amit akar és az idő neki dolgozik.  Szép eredményeket ér el a jó eszével és szorgalmával, katatásával. A kudarcot képtelen elviselni. Ha Iker jegyében született:gyorsabb lesz a gondolkodása.

Hogyan neveljük. A szülőknek nincs könnyű dolguk, mert már kicsi korában nagyon makacs és önfejű. Soha nem azt fogja csinálni, amit a szülők szeretnének elérni. Ne akadékoskodjunk velük, ne parancsolgassunk neki, mert ettől még makacsabbá válik.  Tudom, hogy könnyű ezt mondani, de nehéz megvalósítani, de itt a szülőknek tudomásul kel venni, hogy ő ilyen. Óvodás, iskolás korában önmagától levetkőzi a makacs tulajdonságait. Ha átvergődik ezen a válságos időszakon, akkor udvarias barátságos lesz az óvodában, iskolában egyaránt.

Bivaly - 12-17 éves.

A Bivaly teszteli az embereket, hogy mennyire függetlenné vált. A korai időszakok eredményeinek tesztelésének időszaka az erőért, mennyire alkalmazhatók az életre, hogy képes-e elszakadni a szüleitől, és önállóan továbblépni. Ez egy nagyon válságos időszak, amelyet csak túl kell élnie, és a maximumot kell vennie belőle, mert akkor kezdődik a felnőtt, független élet.

Ha Szűz jegyében született annyira önfejű, hogy csak a saját nézeteit képes elfogadni, másokat szinte meg sem hallgat.

Ha Mérleg jegyében született, csökken az önfejűség, és a konoksága. Ha ebben a jegyben született meghallgatja a szüleit, másokat, mert mérlegeli a véleményüket.

Ha Skorpió jegyben született: soha semmitől nem riad vissza. Bátorsága vakmerőségbe hajlik.

Ha Bak jegyében született: az akadályokon egyszerűen keresztül gázol, sokszor észre sem veszi azokat.

Jó partner: Kígyó és a Kakas

Tigris

Uralomra született és vonzó személyiség!

1986 február 9. - 1987 január 28. Jang/Tűz
1998 január 28. - 1999 február 15. Jang/Főld
2010 február 15. - 2011 február 3. Jang/Fém
2022 február 1. - 2023 január 21. Jang/Víz

2010. február 14 - 2011 Fém (Fehér Tigris Éve)

Jellemzők: Lelkes, bátor, ambiciózus, vezetői, magabiztos, karizmatikus  a Tigris jegyében született gyerek erőt, bátorságot lendületetek, szenvedélyes gyermek. Forróvérű teremtmény, aki sok esetben a szívére vagy az indulataira hallgat. Nála a higgadt észérvek mindig háttérbe szorulnak. Ők azok, akik mindig talpra állnak a minden kudarc után. Örök uralkodó, vezető, magabiztos, erős gyerek. Jellemző rá, hogy nem tántorítják el a lehetetlennek tűnő feladatok: ez már egészen pici korában is megmutatkozik. Kisgyerekként is szívesen eljátszik egyedül, könnyen meglehet, hogy ha egyedül hagyjuk, egyszer csak a szekrény tetejéről kiabál majd, hogy vegyük le. Nyughatatlan gyermek: sok esetben pusztán a kihívás miatt vállalja a küzdelmet. Ebben a jegyben született gyerekeket, kamaszokat szerencsésnek tartják, pedig erről szó nincs, eredményit éppen annak köszönheti, hogy nem ismer lehetetlent. Kamasz és felnőttként sokat ad a külsejére, mindig ápolt és csinos. Erős Anya vagy Apa válik belőle, nem fogja elkényeztetni a gyermekét. Felnőtt korában kifogyhatatlan energiái birtokában azon ügyködik, hogy kellő anyagi hátteret teremtsen magának

Tanulás. Ők rendkívül kíváncsi és mozgékony elmék és lehet kivételesen jó tanulók. Ha valamelyik tantárgy nem érdekli,akkor hajlamos az álmodozásra és ez zavarhatja az osztály társait. A szülők, ha ezt észreveszik a gyermeküknél, akkor támogassák, segítsenek neki a tanulásban.  A Tigris gyerek nem mindegyik szeret tanulni, de jó az eszük ezért általában jó bizonyítvány visznek haza. Osztálytársaik szeretik őket, mert víg kedélyűek.  2010  született gyerekek olyanok akár a forgó szél. Erőszakosságának, és éles elméjének köszönhető sokszor a társaság középpontja és nagyon jó tanuló.

Hogyan neveljük. A tigris gyerekek vidámak, élénkek, de nem könnyű nevelni őket. Ha valami nincs kedvükre, akkor könnyen dühbe gurulnak. Ilyenkor még verekednek is. A jó szóval nem sokat törődnek, de példamutatással lehet rájuk hatni. Ha viszont nem rendezett családi körülmények között élnek kamaszkorukban, felnőttkorukban, sajnos előfordul, hogy a szülőkkel is verekedik, vagy bosszút áll.

2022-es előrejelzése a Tigris-évére

Tigriseknek, a párkapcsolatotok jónak ígérkezik idén, és megbeszélheti a házassági ügyeket azzal a valakivel, akibe már sok éve szerelmes vagy. Ez az év alkalmas arra, hogy esküvőt tarts. Egyedülálló Tigrisnek, is jobb szerencséd lesz idén, és életre szóló partnerrel találkozhatsz, ezért azt javasolom, hogy ragadd meg a lehetőséget.

Jó partner: Ló és kutya

Február 4- 2023-feberur 4-ig. a Tigrisutazó állat ezért ebben az évben sokat utazhatsz. Ha ló évében vagy Napon született a barát, barátnőd, akkor együtt is sokat utazhattok, mert a Ló is utazó állat. Ha, nincs barát, vagy barátnő, akkor utazás közben találod meg. Ebben az évben sokan utaztak, nyaralni nem csoda hisz a Jupiter éve van!

(2022. július 29. – augusztus 26.) Tigrisek, ebben a hónapban sok időt töltenek az otthontól távol ezért különös gondot kell fordítanod személyes tárgyaidra! PL: bankkártyákra, kulcsokra, pénztárcára és egyéb könnyen elveszthető dolgokra, ha jársz/ kirándulni és utazások a családdal és a barátokkal stb. Ha vezetnek,akkor vezetés közben tartsa be a közlekedési szabályokat. A biztonság a legfontosabb.

(2022. augusztus 27. – szept. 25.) Egyedülálló tigrisek, ebben a hónapban nagy valószínűséggel balszerencse érheti, és vigyáznia kell, ha az ellenkező nemmel találkozik.

Nyúl gyerek

 Diszkrét kerüli a hangos összetűzéseket

1999.február 16. - 2000 február.4 Jing/ Főld. 
2011 február.7. - 2012 Január.22.Jin/Fém. 

Jellemzők: Megbízható, empatikus, szerény, diplomatikus, őszinte, társaságkedvelő, gondozó. Szerencsét és a boldogság hoz a családi életben a Nyúl gyerekek. Irgalmas szamaritánus, jó indulata határtalan. Nagyon vidám és barátságos gyermek, és egyáltalán nem félénk, hamar barátkozik, és nagyon gondoskodó. Ha kis testvér lesz, ugyanúgy simogatja és becézgeti majd, mint az édesanyja. Kedvessége később is megmarad, nyugodt és udvarias gyermek ént „működik” a többiek között, kicsit nehezen dönt, talán még lassúnak is mondanánk. Ezért mindkét szülőnek oda kell figyelnie, hogy emiatt a többiekkel szemben ne legyen hátrányban. Nyugodt és megfontolt, és később sem siet el semmit, diszkrét és figyelmes, nyugodt. Fiatal éveiben szeretnék a bajokat orvosolni, és örök békét teremteni, a mennyországot a Földre hozni. Lányok nagyon szépek, bájosak, kedvesek, férjüknek, gyermeküknek biztos menedéket biztosít.

Felnőtt korában, sokkal előbb tudja alkalmazni azt az erényt, ami sokaknak egész életében nem sikerül. Ha megfelelő hivatásra lel, siker koronázhatja megfontoltságát, hiszen nem szeret rizikót vállalni. Amennyiben le tudja küzdeni érzékenységét, és meg tanul koncentrálni nagyszerű pénzügyi ember, válhat belőle.

Tanulás A Nyúl gyermek kötelességtudó és figyelmes, könnyen tanul. Úgy tanulnak, ahogy később dolgoznak: lelkiismeretesen. Lányok, fiuk egyaránt a tanárok kedvence. Órán mindig odafigyelnek, és otthon is tanulnak szorgalmasan.  A szülők biztos nem szégyenkeznek a tanulmányi eredményeik miatt. Kevés barátjuk, évfolyamtársuk van, nagyon megválogatják a barátjukat. Félénkek, könnyen megbántódnak talán azért is van kevés barátjuk.

 Ha Oroszlán jegyében született: barátságos, nagyvonalú, de nem tanácsos veszekedni vele. Óvakodjon az Iker jegyében születettel nagyszerű ígéreteinek még a felét sem szabad elhinni. Szellemiségével győzi le az ellenfelét.

hogyan neveljük. A szülők kedvencei a Nyúl jegyben született gyerek. Ezzel nem is lenne semmi probléma, de az édesanya, ha nagyon babusgatja, akkor sokáig önállótlanok maradnak. A Nyúl gyerekeket önállóságra kel nevelni, hogy felnőttként könnyebben negálják a helyüket. Különösen figyeljenek oda a szülők, ha a Rák jegyében született a Nyúl gyermekük. Gyorsan barátkozik, hiszékenysége bajba sodorhatja.

Jó partner: Kecske és a Disznó

Sárkány

Az erő, a hatalom jelképe!

1988 február 17. - 1989 február 5. Jang/Főld
2000 február 5. - 2001 január 23. Jang/Fém
2012 január 23. - 2013 február 9. Jang/Víz
2024 február 10. - 2025 január 28. Jang/Fa

Jellemzői: Szerencsés, rugalmas, különc, fantáziadús, művészi, spirituális, karizmatikus. A Sárkány a kínai kultúrában a legmagasabb szellemi szimbólum, a bölcsesség az erő és a véget nem érő átalakulás megtestesítője. Önbizalma határtalan, akaratereje kifogyhatatlan, van benne valami felséges. Ebben a jegyben született gyerekek nagyon nagy erővel, bátorsággal, önbizalommal, energiával vannak felruházva. Pár hónapos korában még elégedett,de csak akkor,ha jól van lakva. Ha éhes, akkor addig ordít, sír hisztizik, míg nem kapja meg az reggelijét, ebédjét, vacsoráját. A sárkány gyereknek nem csak az élelemre van szüksége. Szüksége van, a sok szeretetre, hízelgésre, dicséretre. Akaratos makacs öntörvényűek is tudnak lenni, ez már kicsi gyermek korában is észrevesszük, de később életkorban is egyre jobban akaratosak, és makacsok.

Aligha nem fél percet sem veszteget arra, hogy meg cáfolja a szülei érveit. Kamasz éveiben sem lesz, ez másképp éles szemmel észreveszi mások hibáit, és azonnal szóvá is teszi. Sok esetben lehetetlen dolgokra vállalkozik, de egyszerűen nem képes felfogni, hogy léteznek bizony korlátok, akadályok, melyeken nem fog túljutni. Az ilyen figyelmeztetéseket kifogásnak tekinti: aki óvni akarja tiszta szívvel valamitől,könnyen átsorolja az ellenségei közzé.  Ez lehet szülő, vagy testvér, osztálytárs bárki. Nem könnyű irányítani erre jó, ha előre felkészülnek. A Sárkány szülötteknek a hívatásukat minden más elé helyezi és ez a magánéletére is kihat. Olyan munka való neki, ahol elsöprő erejét és jó kapcsolatteremtő képességét kiaknázhatja, például marketing, színész.

A sárkány évében születtek a többi ember fölött lebeg, néha, csak néhány méterrel feljebb, néha egész a Nap közelében. Olyanok, mint ha más hullámhosszon élne, és gondolkodna. De ez a más hullámhosszon való élet némi veszélyt is rejt magában. Amikor erre ráeszmélnek, akkor általában már késő.  Szerencsés jegy, de a szerencse néha álnokul ellene szegül. Jellemző az is, hogy elővigyázatossága miatt követ el végzetes hibát, amit már nem is lehet jóvátenni.

Hogyan neveljük? A Sárkány évében született gyerekek kissé meggondolatlanok, és azokat bántja, akiket a legjobban szeret. Ez lehet a szülei, tanárai, testvérei is ez azért van, mert nem mindig gondolja át, hogy mit tesz, vagy mit mond.  Erre mindenképpen oda kel figyelni a szülőknek, mert későbbi években ebből sok problémái lehetnek. Gyerek pár mondatot tanul meg egyszerre. Miért, hogyan, és minek. Gyorsan rá jön, hogy a kapott válaszok újabb kérdéseket szülhetnek. A gyerek azonnal rá jön a felnőttek gyengeségére, és mivel nem tiszteli a tekintélyt, hamar ellentétbe kerül szüleivel, tanáraival. A gyerek a saját útját keresi és szereti a véleményét önállóan kialakítani. A szülőknek, tanárainak biztosítani kel nagyobb szabadságot számára.

Jó partner: Patkány és Majom

Kígyó

Kínában a Kígyót az európai szimbolikával ellentétben  pozitív és varázslatos állatnak tartják..

1989 február 6. - 1990 január 26. Jin/Főld
2001 január 24. - 2002 február 11. Jin/Fém
2013 február 10. - 2014 január 30. Jin/Víz
2025 január 29. - 2026 február 16. Jin/Fa

Jellemzői: Filozófiás, szervezett, intelligens, intuitív, elegáns, figyelmes, határozott. Ebben a jegyben született kislányok általában nagyon szépek felkel készülni a szülőknek arra, hogy nem mindegy, hogy milyen ruhát vásárolnak neki. Kamasz éveiben sokat ad a külsőségekre nem hatja meg az sem, hogy a szülők nem engedhetik meg maguknak, hogy új ruhákat vásároljanak a leányzónak.

Sok esetben túlértékelik Önmagukat minden szépet és jót, amit mindannak róla elhiszi. A fiuk gyermekek is nagyon szépek, bűbájosak. Kamasz éveiben a fiuk már az óvodában, iskolában kiválasztja azt a lányt, aki tetszik neki, és ha valakit kiszemelt, akkor azt meg is szerzi.

 Nagyon büszkék, de sajnos kétszínűek is és csavaros észjárással rendelkeznek, gyakran döbbenti meg az embereket titkolt tudásával, homályos jóslataival. Lelkében együtt él a pokol és a mennyország, a jó és a rossz. Odaadó feleség kitűnő családapa, akiknek le főbb vágya, célja, hogy otthonát hangulatossá szépé tegye.

A Kígyónak van érzéke a művészethez. Ennek ellenére, ha idősebb lesz, elkel dönteni, hogy milyen pályára lép, különben egész életében elégedetlen lesz. Nagyon sok Kígyó évében született személyt találunk a színészi pályán. Rendszerint ők egye dűl, szeretnek dolgozni. Szükségük van rá, hogy megvalósíthassa saját elgondolásait, vagy olyan munka vagy versenytársakat találjon, akik ösztönösen hatnak rá.

Legkedvezőbb évei: Kígyó (2025 ) a Kakas (2017-2018) és a Bivaly éve (2021).

Kevesebb lehetőséget kínál: Disznó,2020) Majom,éve Tigris éve ,2022.

Ha a Kos jegyében született: intelligens körültekintő. Tudásának, tapasztalatának köszönhető hivatásában komoly eredményeket ér el.

Ha a Bika jegyében született: nyugtalan heves vérű kitartó, elszánt jól bánik a pénzzel.

Ha az Ikrek jegyében született: Mindent a saját hasznára fordít. nagyon jó hatást gyakorol a többiekre, rengeteg barátot szerez magának, de többségével azért áll szóba, hogy kihasználja őket.

Ha a Rák jegyében született: Ők nagyon bizonytalanok és vigyázni kel a hamis barátokra, mert megpróbálják ki használni őt.

Ha Oroszlán jegyében született: Képtelen veszíteni az élet egyetlen területén sem éri be második hellyel. Amit egyszer a fejébe vesz, attól senki nem tántorítja el. Nagyon jó Anya viszont Tigris ként védi gyermekeit.

Ha a Szűz jegyében született: Titokzatos és éber. Soha nem árulja, el a valódi érzéseit mindig megpróbálja távol tartani magától a konfliktusokat. Sokan irigyek rá.

Ha Mérleg jegyében született: Bájaival mindenkit rabul ejt. Intelligens, jó megfigyelő. Bőlcseségével lenyűgözi a többieket.

Tanulás. A kígyó gyermek nagyon szeret játszani, és nehezen látja be, hogy tanulni kel. Nem igen érdekli, az iskola inkább azzal töltik ezeket az éveket, hogy rockénekesi vagy színészi pályára készülnek. Ennek ellenére gyorsan tanul, okos, derűlátó, magabiztos, találékony a lemaradásukat napok alatt pótolják. Ezeknek a gyerekeknek vág az eszük, mint a borotva. Sokra viszi az életben, de nem a szorgalmával, kitartásával, hanem azért mert ügessen, siklik az akadályokon, és ösztönösen kiválassza azokat az osztálytársait, akik segítenek neki a tanulásban, előmenetelben. Az Iker jegyében született Kígyókra az iskolában érdemes odafigyelni bár intelligens, és villámgyorsan vág az esze. De, ha valamit nem tud, vagy nem ért addig áll szóba az osztálytársával, míg ki nem szedi belőle azt az információt, amire neki szüksége van. Soha nem tudjuk, hogy mit forgat a fejében, és azt sem, hogy mikor őszinte, és mikor nem!

Jó partner: Kakas és a Bivaly

1990 január 27. - 1991 február 14. Jang/Fém
2002 február 12. - 2003 január 31. Jang/víz
2014 január 31. - 2015 február 18. Jin/FA
2026 február 17. - 2027 február 5. Jang/Tűz

Jellemzők: Alkalmazkodó, hűséges, bátor, ambiciózus, intelligens, kalandvágyó, erős. A Ló gyermek nagyon érzékeny, és sok szeretetre, simogatásra van szüksége. Könnyen nevelhető, de olyannak kel elfogadni amilyen, mert gyakorlatilag alkalmatlanok arra, hogy megértsék a szülők vagy mások szempontját. Fiatalos szilajságukat, türelmetlenségüket meg kel érteni, és óvatosan lenyesegetni a vad hajtásokat.

 Ha rosszul bánnak vele, akkor, ha teheti, megy, a nagyszülőkhöz ahol megkapják a szeretetet. Ebben a jegyben született gyerek szereti, a természetet ezért sokat sétáljanak vele a természetben. Ha kirándulni mennek a szülők, akkor mindenképpen vinni kel őt is, mert számukra az utazás a legnagyobb ajándék. Kisebb testvéreivel, vagy kisebb gyerekekkel nem igazán jön, ki mivel nem szeret alkalmazkodni. A szülőknek már kora gyermekkorában megkel tanítani arra, hogy igen is a kisebbekkel is kel foglalkozni. Nem szabad azzal megsérteni, hogy ő a nagyobb és ő nem alkalmazkodik a kisebb testvérekhez, gyerekekhez.

Számára éppen emiatt olyan állás lehet való felnőttkorában, ahol szabad lehet, ahol nem parancsolnak neki, és a saját feje után mehet. Egyéni vállalkozóként, a saját uraként csinálhatja meg a szerencséjét. Különleges látásmódja miatt képes lehet olyasmiből is pénzt csinálni, amiből másnak talán eszébe sem jutna. Egy-egy esetlegesen felmerülő nehézségbe sem törik bele a bicskája. A benne lévő erőket csak akkor tudja teljes mértékben kibontakoztatni, ha olyan társa van, akivel harmóniában élhet, és aki adott esetben tanácsokkal látja el. Egyedül - minden kiválósága ellenére kissé elveszett lehet.

Tanulás. A tanuláshoz nincs kellő türelmük, ezért ajánlatos gyakran ellenőrizni az iskolai az iskolában tanultakat, házi feladatot. Nem szabad elkényeztetni őket, mert akkor későbbiekben nem tud a szülő határokat szabni. Minden nap ösztönözni kel, arra, hogy üljön le és tanuljon. Nagyon okosak, de sajnos lusták is természetesen nem minden gyermek egyforma, mert vannak olyan gyerekek is, akik nagyon aktívan tanulnak, és sportolnak.

Nevelés a türelem a (kulcs) alapján: Nagyon sok türelemre lesz szükség a szülőknek a neveléshez. Egy  Ló jegyben született gyerek nem tűri, hogy ellentmondjanak neki. Ilyenkor toporzékol nehéz vele bánni, mert féktelen. Ha a Majom jegyében született valamelyik szülő,akkor  inkább anyagiakkal pótolja a szeretetét.

Jó partner: Kutya és Tigris

Megjegyzés

2026 évben a Tűz Ló Éve. Mivel a Tűz az év oszlopában jelenik meg, a probléma már fiatal korban jelentkezik. Ez a probléma pedig a szív. A Tűz elsősorban a szívér és a vérkeringésért felelős. Ha erős a Tűz már pediglen ebben az évben erős, akkor megnőhet a koleszterin szint is, immunrendszeri probléma. Az erős tűz okozhat továbbá gyulladásokat is. Tűz Ló szem. A születési, hónap, nap, óra is fontos, de most csak a jegyeket írom le.

Kecske

Kínában a kecske a Nőiesség, az érzékenység jelképe.

1991 február 15. - 1992 február 3. Jin/Fém
2003 február 1. - 2004 január 21. Jin/Víz
2015 február 19. - 2016 február 7. Jin/Fa
2027 február 6. - 2028 január 25. Jin/Tűz

Jellemzői: Ízléses, ravasz, meleg, elegáns, bájos, intuitív, érzékeny, nyugodt. A Kecske a kínai horoszkóp egyik legmélyebben érző és legtoleránsabb jegye, ami miatt a kívülálló szemében gyámoltalannak tűnhet, ám valójában rendkívüli erővel rendelkezik. Ennek birtokában képes átvészelni a változó körülményeket, illetve sorra legyőzni a felmerülő akadályokat. Egy igazi kis kincs. Nyugodt, higgadt, szemlélődő egy darabig. Aztán elkezdi felfedezni kreativitását, a dolgok lényegét, hogy minden szétszedhető, és sajnos nem minden esetben összerakható. Rendkívül békeszerető, jóindulatú, jóakaratú gyermeket ismerhetsz a személyében, aki hajlandó kompromisszumokra, és aki még a mások konfliktusát is a magáénak érzi, feladatának pedig a békítést. Ha sokáig nem találja a helyét szorongásra hajlamos lehet, és a művészetek világába menekül. Félénksége, határozatlansága miatt időnként segítségre szorul, s néha elesettnek, elveszettnek, érzi magát, s képes napokig mély önsajnálatba merülni. Másik, hibája még, hogy időnként görcsösen aggódik.  Nehezen tud dönteni.

Szereti az otthonát, gyakran keményen dolgozik érte, de valójában soha sem elégedett vele. Az otthonában olyan társról álmodik, aki ugyan olyan érzékeny, mint ő, és akit elkényeztethet. különösen.  A Kecske szeret dolgozni, és tud is. Lelkiismeretesen végrehajtja az utasításokat. A vállalkozás sem áll tőle távol. Soha nem törekszik magasabbra jutni karrierje egyengetéséhez nem ért. A főnöke soha nem avatkozik a munkájában hagyja őt nyugodtan dolgozni. A mégis főnök lesz, akkor sok esetben azt sem veszi észre, hogy a beosztottja nincs ott.

Hogyan neveljük: a félénkségét lekel győzni és merészebb tettekre bátorítani, hogy le tudja vetkőzni a bátortalanságát. Kevés barátja van, általában meggondolatlanul választ barátokat ezért a barátságokra könnyen ráfizet.  Ők szívesen hallgatnak a jó szóra, meg kel tanítani a szülőknek arra, hogy jobban figyeljen oda a barátaira. Ne bízzon meg mindenkiben. Ettől függetlenül nagyon jó barát érdemes megfogadni a tanácsát. A Sárkány nagyon jó barát a Sárkány oldalán a pályafutása magasra ívvel. A Bivaly ereje megijeszti. Ló nagyon jó barát, ami a kecskéből hiányzik, abból bőven van a Lónak.

Kecske - 3-7 éves.

Ez az állat szeszélyes, hisztérikus, felelős a lélek érzelmi részének fejlődéséért. Fejleszteni kell a beszédet, a koordinációt, az ügyességet és az egyensúly fenntartását az igények kielégítésében. A túlzott kényeztetés vagy gátlás lassíthatja a kecske fejlődését

Jó partner: Disznó, és a Nyúllal

Majom 申 

Képtalálat a következőre: „Állatos képek Kínai”

Jellemzői: Ízléses, ravasz, meleg, elegáns, bájos, intuitív, érzékeny. Mindenkinél eszesebb, ügyesebb.

A Majom öt elemének alapvető tulajdonságaiban nincs különösebb eltérés, de persze az elemek hatása mindegyikőjük személyiségét befolyásolja

Majom 1-3 év.

Felfedez, megpróbál mindent kipróbálni, kísérleteiben megtörhet és elronthat, de ez csak azért van, hogy megismerje a világot.
Víz- Majom: Rendkívül jól alkalmazkodik mindenkihez, a Víz miatt harmonikus és nyugodt életet él. Számára nincs stressz és idegeskedés.

Tűz- Majom: Mindig a középpontban van, energiája hihetetlenül nagy és mindig eléri azt a célt, amit kitűzött maga elé.

Fa- Majom: Rendkívül kíváncsi természet és nagyon nehéz eleget tenni ennek a kíváncsiságnak.

Fém- Majom: A Fém hatására heves és irányító személyiség, álmaiért és céljaiért féktelenül küzd és nem tűri, ha bárki megpróbálja ebben megakadályozni.

Föld- Majom: A legnyugodtabb Majom típus, a Földnek köszönhetően harmóniában és békességben él környezetével.

1992 február 4. - 1993 január 22. Jang/Víz

2004 január 22. - 2005 február 8. Jang/Fa

2016 február 8. - 2017 január 27. Jang/Tűz

A Majom gyermek csupa vidámság tele van energiával nem tud nyugodtan ülni. A szülők biztos nem fognak unatkozni mellette. Ő egy igazi mókamester, nagyon korán meg tanul beszélni, reggeltől estig, és ontja magából a poénokat. A Majom gyermek szereti a szép ruhákat, és későbbi életkorban is sokat adnak a megjelenésükre. A Majom gyermek korán elhagyja a szülői házat, hogy szabad utat engedjen a nyugtalan természetének.

Felnőtt korában: mérhetetlen ügyességgel rendelkezik, de mindig megtalálja a kivezető utat.  Kiváló mentális képességeit az élet valamennyi területén, így a pénzügyekben is kiválóan hasznosítja, olyan ötletekkel rukkol elő, amelyek másnak talán eszébe sem jutnának, és bár

.elsőre kissé vakmerőnek tűnhetnek, utóbb bizonyosságot nyer létjogosultságuk.  Ily módon rendszeres és jelentős bevételre számíthat, ám csapdát jelent számára, hogy a viszonylag könnyen szerzett pénzt könnyen el is költi. A Majom bárhol is dolgozik élete folyamán Ha nagy lesz, ebből a pozitív tulajdonságából kifolyólag imádni fogják, mert nem lehetne unatkozni mellette, de akár humoristaként, rádiósként, illetve valamilyen más médiumnál is jól érezhetné magát.

A Majomnak a hűség nem erős oldala! Úton útfélen szerzi, meg a szerelmet ott ahol éppen találja. Szenvedélye azonban nem tart sokáig: fellángol, és csak hamu marad. Terhes számára az olyan kapcsolat, amely kötelezettséggel jár, hisz a Majom nem igazán családias érzelmekkel rendelkezik. De az ellenkező nem kedvelik és mindent megbocsájtanak neki. Ha még is bele esik a házasság csapdájában, akkor igyekszik kimászni belőle. Érzelmekben a Majom hajlamos a szélsősége érzelmek között ingadozni: a tökéletes boldogságból gyakran pillanatok alatt a legmélyebb kétségbeesés örményében zuhannak. Nekik szükségük van arra, hogy újabb és újabb kihívásokkal keljen szembenézni.

Hogyan neveljük. A gyerekeket a szeretetre és a figyelmességre kell megtanítani, mert ez a tulajdonság hiányzik belőlük leginkább. Minden Majom jegyben született gyerek azt hiszi, hogy csak Ők vannak a világon, és Ők a világ közepe. Sajnos ez nem így van! Ezért kel már kicsi korukban erre megtanítani, hogy az óvodában, iskolában, munkahelyen ne bízzák el magukat és ne higgye azt, hogy csak is Ő lehet a legjobb mindenben.  A szülői ház melege csak addig van kedvükre, amíg nem érzik magukat eléggé önállónak. Ebben az esetben hagyni kell, hogy elköltözzenek. Szeretik a szabadságot és kényelmetlen kötöttségek nélkül akarják kitombolni magukat.

Tanulás. A Majom jegyében született gyermeket minden érdekli, illetve az átlagnál jóval gyorsabban tanul. Ő minden feladattal megbirkózik, nagyon jó nyelvérzékkel rendelkezik. Szorgalmasan tanulnak, vagy végig lustálkodják a napot és eszük egészen máshol jár. Ha ismerete hézagos, akkor ezt ügyesen leplezik. Osztály társai szeretik, mert sokat tréfálkoznak és változatos csínyeket követnek el. Figyeljünk fel arra, hogy tetteik következményei alól szeretnek kibújni.

Jó partner: Sárkány és Patkány

Kakas

1-éves koráig a gyerek szeret a figyelem középpontjában lenni, szeretetre, dicséretre van szüksége.

Feltűnő és szélsőséges.

1981 február 5. - 1982 január 24. Jin/Fém
1993 január 23. - 1994 február 9. Jin/Víz

Szereti magát dicsérni. Nagyon nehéz vele vitatkozni. Jó képzelőerővel rendelkezik, okos, szellemes, intelligens, de nyűgös. Szexis. Világosan és gyakorlatiasan gondolkodik. Lehet szónoki képességgel.

2005: Kakas évben született

2005 február 9. - 2006 január 28. Jin/Fa

2017: február 6-2018 február 6-tól

Jellemzők: Őszinte, energikus, intelligens, rikító, rugalmas, sokszínű, magabiztos. Energikus, vonzó, temperamentumos, ambiciózus, gyors ideges.  Lehet melegszívű is, de nem szeret veszíteni. Már egy kisebb vereség is kibillent az egyensúlyából. Vezetheti a többi gyerekeket későbbi életkorban a kamasz felnőtt embereket is.

Nyitott gyerekek, ők tudják, hogyan mutassák meg magukat az előnyös oldalról. Képes finoman ráerőltetni a nézőpontját egy másik személyre. Rugalmas, nyitott, korrekt, törődik mások jólétével. Nagyra értékeli a melegség és meghittség légkörét, igyekszik kijönni azokkal együtt, van. De ugyanakkor nem fogja kihagyni a lehetőséget, hogy másokat "piszkáljon" éles megjegyzést tegyen, ha valami nem tetszik neki.
2017 január 28. - 2018 február 18. Jin/Tűz

A Kakas-gyerek elvárja, hogy szülei a földi mennyországot teremtsék meg számára. Szeretik ha kényeztetik a szülei,testvérei neki szüksége van valakire,akire büszke lehet. A 2005-2006 január 28 született gyermekek Fa Kakas évében születtek. Ezekből a gyerekekből hiányzik a többi Kakasnál megmutatkozó önzés. Ezért a közösséget mindig többre tartja Önmagánál. Igazi optimista gyerekek, mindig mindenütt, mindenkinél csak jót remélnek. Szeretnek mindenbe bele avatkozni, de csak a segítő szándék vezérli őket. Valószínűleg ő lesz az óvodában, iskolában, a középpontban, és Ő mondja meg a játékszabályokat, ő választ először, kivel akar egy csapatban focizni, és köré gyűlnek a gyerekek az iskolai szünetben. Igazi irányító típus lehet, ám ezzel a szerepével nem él vissza. A szerencse általában nem hullik az ölükbe, mindenért keményen meg keli dolgozniuk.

Büszke és méltóságteljes, éles eszű és határozott. Gyorsan beszél, de időnként magába mélyed és csendes szemlélődé válik. Általában precíz számára az időnek jelentősége van. Ő mindig képes időben kelni, és soha, sehonnan nem késik el, mindig betartja a határidőt. Szívósságukkal, energiájukkal mindig elérik azt, amit elhatároztak. Szeretnek a társaságában lenni, mert szórakoztatja a társaságot . Viszont nem tűri  az ellentmondást, így ellenségei is akadnak bőven. El sem tudja képzelni, hogy ne lenne igaza. Sokszor abba a hibába esik, hogy nyitott szemmel álmodozik, elveszíti a józan ítélőképességét.. Már fiatal korukban is megmutatkozik nagy találékonyságuk. Erősek, elevenek, kiváló sportolók. Vasból van az idegrendszerük, nagyon jó a szervezőkészségük.

Pályaválasztásnál fontos, hogy Ő válasszon, akkor is, ha nem a szülők szíve szerint más, másmilyen hivatást szánna neki. A Kakas született tanár határtalan gyönyörűséget jelent számára, ha át adhatja tudását. Érdeklődése szinte mindenre kiterjed: az ezotériától a hagyományőrzésig, a műszaki szakirodalom, művészet valamilyen ága. Ők leginkább olyan területen tudja kibontakozni egyedülálló energiáit, ahol Önmaga lehet. Mindehhez kiváló verbális készsége is hozzásegíti. A Kakas szereti a változatosságot, ezért van az, hogy sok mindennel foglalkozik. Mivel rengeteg dologhoz van tehetsége, gyakorlatilag bármit szívesen megcsinál. Imádja a rivaldafényt. Mindez abban is segít, hogy megőrizze méltóságát, ugyan is az élet rendkívül mostohán bánik vele.  A „sors” gyakran dicsősége csúcsán taszítja a mélybe. Más összetörne, ám a Kakas megrázza magát, és újra kezdi az életét. Nem sokat rágódik a múlton, mindig a jövőbe tekint.

Párválasztás: Nehezen találnak maguknak olyan megbízható, hűséges partnert, amilyenre szívük szerint vágynak. Életük többnyire nagyon változatos Szükségük van az állandó felemelkedésekre és zuhanásokra. Szeretnek ujjongani, szeretik a vidámságot, de a zűrzavarokat is élvezik. : "Végzetes adottságuk van ahhoz, hogy azt bántsák meg a legjobban, akit a legjobban szeretnek,és aki a legtöbbet segít rajtuk,ha bajban van."

Tanulás: A Kakas sokat olvas, az újdonságok nem kerülik el a figyelmét. Tudása gyakran csodálatra méltó. Mivel már gyerekkorukban sokat olvasnak, néha koravének tűnek. Szorgalmas tanuló, de a jó jegyeket kemény munkával érdemli ki.

Egészség: a Kakas évben született gyerekeknél, de később felnőtt korban is lehetnek légző rendszeri problémák, csontokkal, fogakkal is problémák.

Jó partner: Kígyó és a Bivaly

Kutya 戌 

A  Kutya  évében született  a legkedvesebb állatnak tartják az összes  jegyek közül.a Kínában

1970 február 6. - 1971 január 26. Jang/Fém
1982 január 26. - 1983 február 12. Jang/Víz
2006 február 4. - 2007 február 17. Jang/Tűz
2018 február 19. - 2019 február 4. Jang/Főld

Jellemzők: Hűséges, társaságkedvelő, bátor, szorgalmas, kitartó, élénk, alkalmazkodó, okos. Kutya a gyerekek, nagyon bűbájosak, és szépek! Gyerekek szeretik, ha kényeztetik őket, örül egy jó szónak, simogatásnak, és igyekszik ezt kétszeresen viszonozni. Szeretet nélkül ugyanis kivert kiskutyának érzi magát. Időnként szeret elvonulni, egyedül visszahúzódnak, ahol álmodoznak. Kedvenc játékukat, párnájukat sokáig megőrzik, ha azt elviszik, tőlük nagyon szomorúak tudnak lenni. Gyermekkorukban olyanok, mint egy a mini felnőttek, képesek önállóan vállalni a felelősségét hatékonyan korán és teljesen méltó a bizalomra. Egy meglehetősen komoly gyermek és hajlamos aggódni feleslegesen, ő is a legodaadóbb és humanitárius gyermek. (barátok, családtagok, az emberek és állatok számára egyaránt).

 Nagyon ragaszkodó, nem szereti a változást. Ő az állandóság híve. Egy vidám, szolgálatkész, és kiegyensúlyozott gyerek. Becsületes, intelligens egalitárius, és szuper-hűséges, ő idealista és a jog érvényesülésén szerető. Fenyíteni, megverni, sarokba szorítani nem érdemes, mert iszonyú makacs tud lenni, és azért sem azt fogja csinálni, amit a szülő szeretne. A kutya gyerek nagyon becsületes, és ki nem állja a hazug embereket, mert ő mindig őszinte, és ezt elvárja a környezetétől is.

Barátokat  megválogatják!  A barátságot szentnek tartja és barátként mindenre hajlandó, még akkor is, ha a pártjukat fogja, ha hibáztak és a világ ellenük fordul. Ők ilyenkor igyekszik bebizonyítani, hogy mindenért a világ a hibás, mert akit ők szeretnek, azt a végsőkig szereti. Segítőkész szándékának kudarca alaposan megviseli, ilyenkor elbújik, hogy magában töprengve szűrje le a tanulságot, amikben, a későbbiekben sem tud hasznosítani. A Kutya csak akkor válik veszélyessé, ha bántsák, vagy megzavarják nyugalmát.

Önfeláldozásával Önmagát szorítja háttérbe, a pénz nem érdekli túlzottan, nem is tulajdonít neki nagy jelentőséget, bízik abban, hogy mindig lesz annyi pénze, amire szüksége van.

Amilyen tartózkodó az életben, olyan a szerelemben is. Érzelmeinek ritkán enged szabad utadat, pedig vágya úgy izzik, mint a lárva. A vulkánt azonban nem engedi kitörni, mert attól fél, hogy partnere megrémül tőle.Házasságban önfeláldozóan gondoskodik szeretteiről. Ennek ellenére nem könnyű vele együtt élni

Hibájuk: gyakran önfejűek és konokok. Nehezen viselik el a bírálatot. Ha valami nem a kedvük szerint történik, ingerlékenyek és harapósak lesznek. De csak rövid időre. A következő pillanatban segítenek akár az ellenségeiknek is. Nincs még egy olyan állatjegy, amelyik segítőkészebb lenne nála. A Kutyára mindig lehet építeni. Feláldozza magát másokért. A külsőségek nem érdeklik, nem dicsekvők.

Hivatásukban nem nagyra törekvő, kiegyeznek a második hellyel is. Nem halmoznak fel nagy anyagi Javakat, kevesebbel is beérik. Szívesen morfondíroznak. Minden kutyában rejtőzik egy kis filozófus.

Éppen ezért olyan munka illene hozzá , ami állandó, biztos hátteret ad, tehát nem teljesítménybéres vagy jutalékrendszeres. Mivel nyugodt háttérrel érzi jól magát, neki valamilyen irodai állás lenne testhezálló, de mivel remek a memóriája, akár jogász is lehetne.

Tanulás: iskolában jó magaviselettel tűnnek ki ezért a tanárok szeretik őket.

Kutya - 31-42 éves.

 A Kutya erőt, akaratot és szabadságot mutat a kínai asztrológia szerint. A korábbi baráti társaságok már nem léteznek, és nem találkoznak, mindenki hirtelen elfoglalt az üzlettel, a munkával, a gyerekekkel, az utazással, a családdal stb. Ezekben az életkorban sokkal jobban érdekli a családi kapcsolatok és a háztartási munkák fejlesztése. Ha, egy Nőnek vagy Férfinek még nem sikerült kötnie, akkor a Kutya erre készteti őt, kedvező fényben bemutatva a családi élet minden varázsát. Gyakran előfordul, hogy ha az első házasság sikertelen volt, akkor ebben az időben, életkorban megfelelőbb partnert talál, és házasságot köt vagy élettársi kapcsolatot létesít. A Kutyának viszont nem jó az élettársi viszony, mert a Kutya meg bízik mindenkiben, és sajnos ki használják, és meglopják. Ezért érdemes szerződésben foglalni a vagyonát, vagy élettársi szerződést kötni! Előfordulhat az is, hogy az előző házasságából származó gyerekek, akadálynak tűnt, most a gyerekek távolléte negatívan befolyásolja az önbecsülést, és alsóbbrendűnek érzi magát.(ez inkább a Férfiakat érinti, de lehet, fordítva is. Ezért Sok esetben úgy dönt, hogy a Kutya hogy a jelen kapcsolatából gyermeket szeretne.

Jó partner: Tigris és Ló

A szerelem hajszában a kutyák önmaguk legnagyobb ellenségei lehetnek. Annyira idegessé válhatnak, hogy túl sok stresszt keltenek potenciális partnereikben ahhoz, hogy szerelmi táncuk sikeres legyen.

Disznó

Disznó 24-31 éves.

Az arrogancia egy személyben kezd megnyilvánulni, már szakértő a területén, de még mindig túl fiatal és tapasztalatlan. A fő közfeladatok már teljesültek, van munka, oktatás, most meg kell választania saját érdekeit, kívülről érkező befolyás nélkül. Ezért gyakran bizonytalanság és homályosság van a célok és szándékok tekintetében.

Természetét befolyásolja mind a tizenkét állatjegy.

1983 február 13 1984 február 1. Jin Víz

Víz- Disznó: Békés természet a Víznek köszönhetően, teljes harmóniában van önmagával és tudja, hogy mit akar elérni az életben. Lehet rá számítani szinte minden helyzetben, ezért is nagyon jó barát és táras az életben.

2007 február 18. - 2008 február 6. Jin/Tűz

Tűz- Disznó: A tűz  élteti szenvedélyessé teszi és mindenbe belevág, mindent ki akar próbálni és megszerezni, nem érdekli, ha nehéz helyzet előtt áll, akkor is megpróbál mindent annak érdekében, hogy álmait elérje.

1995 január 31. - 1996 február 18. Jin/Fa

Fa- Disznó: Határozott személyiség, aki megpróbálja kontrollálni a dolgokat, amennyire csak lehet. Ezen kívül még nagyon nyugodt személyiség, igazi türelmes típus, akinek mindene a természet és a család.

1971 január 27. - 1972 február 14. Jin/Fém

Fém- Disznó: Érdeklik mások gondjai és ahol csak tud, igyekszik segíteni a másiknak. A fémhatás miatt nagyon határozott és nem hagyja, hogy bármi eltérítse az útjából. Nehezen hallgat másokra.

2019 február 5. - 2020 január 24. Jin/Főld

Föld- Disznó: Mindig a társaság középpontjában van, imádja, ha körülveszik az emberek, egyedül nem szeret sehova menni. Harmonikus életet él, mindenkivel jól kijön és szeret szórakozni, utazni, új dolgokat felfedezni.

Már pici babaként is azt hajtogatják a szülei, hogy nagyon szerencsés jegyben született a gyermekük  és ez így is van! Igaz, a természete is erre predesztinálja: lelkes és kitartó, kedves és következetes is egyben.

Derűs, békés természetű gyerek nem sok küzdeni akarással áldotta meg a sors. Aggodalomra azonban semmi ok a maga tempójában és stílusában eléri majd a célját. Éppen veleszületett könnyedsége az, ami átsegíti majd az esetlegesen felmerülő problémákon. Belátóak, ragaszkodóak, nagyra értékelik a szüleik figyelmességét, szeretetét. Az igazságtalanságot nem tűrik! Nem akarnak a szülők terhére lenni,ezért korán önállósítják magukat. A szülők úgy segítik, hogy a gyerekek ezt ne vegyék észre, mert nagyon önérzetesek

 Hogyan neveljük.  A disznó gyermeket nem is kel nevelni, mert ösztönösen mindig megkülönböztetik a jót a rossztól.

Tanulás: nem gyors észjárásúak, de amit egyszer megtanultak, azt nem felejtik el

Hivatásában meg állja a helyét és jelentős eredményeket képes elérni. Nagy ötletek ritkán pattan ki a fejéből, inkább hosszasan, alaposan tervezget, és mindig a legjobbkor lép velük a nyilvánosság elé.

Anyagiak: Kicsit nehézkes és képes sokáig rágódni dolgokon, aggódik a jövő miatt is, pedig neki, egyáltalán nem kellene tartania, sőt, az sem kizárt, hogy magasabb jövedelemmel büszkélkedhet majd, mint a nagy átlag.

Barátok: meglepő, de a Disznónak nagyon kevés a barátja. Ennek egyik oka, hogy kendőzetlenül kimondja az igazságot és az emberek ezt nem nagyon szeretik. A Disznó ösztönösen fél a csalódástól, aminek pedig gyakran áldozatul esik, de aki megüti a mércéjét, az mindig számíthat hűségére, önfeláldozó segítőkészségére.

A Disznót rendkívül könnyű kihasználni, csupán kellőképpen gátlástalannak kell lenni, és máris megy minden, mint a karikacsapás. Értenek ahhoz, hogy az elveszett helyzetekből is kihozzanak valamit. Nagy adag életbölcsességgel rendelkeznek.

Jó partner: Kecske és Nyúl

Remélem tudtam segíteni a jegyek ismeretezésével gyermekeinek, családtagjainak rejtett érzelmei felszínre kerülnek, és így talán könnyebben megértik, hogyan tudunk segíteni gyermekeinek, unokáinak. Természetesen ez túl kevés ahhoz, hogy jobban megismerjük őket, mert a Kínai asztrológia nem csak a jegyekből áll össze. Nagyon fontos, hogy milyen évben születtek, tűz, víz, föld stb., és nagyon fontos a születésnap születési hónap és az óra is. Idő, és hely hiánya miatt egyelőre ennyit tudok nyújtani a későbbiekben egy gyermek képletével, mutatom be az elemzést.

Sok sikert a megismert módszerek sikeres használatához.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.