Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Asztro-Tarot kártyajóslás

2009.12.08

 

 

TAROT KÁRTYÁVAL SZEMÉLYES TANÁCSADÁS!

Tarot
Tarot-kártya ősi tudást őriz, eredete a mai napig bizonytalan. Egyik gyökere az ókori Egyiptomból, egy másik az ősi Indiából, de egyes források szerint az elsüllyedt Atlantiszról öröklődött át.


Annyi biztos, hogy XV. században bukkant fel az olasz és spanyol nemesi udvarokban.
A legrégibb pakli 1390-ből maradt ránk. Főleg a gazdagok és nemesek köreiben volt népszerű. 1100-1300 Keresztes lovagok által is elterjedt Európában.
A hatóságok és a hivatalos egyházak a tarotban az ördög munkáját vélték felfedezni, és sok helyen betiltották.

Tarot a mai kaotikus világban segít önmagunk megtalálásában, problémák, döntések megoldásában, megbízható vezetőként, útmutatóként válhat a hétköznapjainkban. Betekintést nyújt a kozmikus összefüggésekbe és a mindennapi élethelyzetekbe. Útmutatást ad a helyes döntéshez, önismeretre tanít, segít megoldani és felismerni a nehéz élethelyzeteket, tanácsot ad problémáinkra és ezen kívül kiváló eszköz a meditációhoz is.


Nem szabad azonban hagyni, hogy a kártya irányítson bennünket! Túl gyakori jóslás, vagy jósoltatás veszélyes is lehet, átveheti felettünk a hatalmat, függővé válhatunk, és nem leszünk képesek önálló döntéseket hozni.

A Tarot-kártyarendszer két csoportból áll:

22 Nagy Arkánumból (archetípusok) és 56 lapos Kis Arkánumból (karakterek, élethelyzetek)

A Nagy Arkánum lapjai a bennünk élő lelki képeket, állapotokat, álmainkat, feszültségeket tárják fel. Felveszik a kapcsolatot a kollektív tudatalattinkkal, a mélyen elfojtott tudattalan világunkkal, amelyben az archetípusok találhatók.


A Nagy Arkánum lapjai tehát a bennünk élő archetípusokkal (ősi képekkel) állnak kapcsolatban és emlékeztetnek minket arra, ami elfojtásra került.
A lapok azoknak az ősmintáknak a jelképei, amelyeket a lelkünk mélyén hordozzuk és tudatosan feledésbe merültek.
Mindenki magában hordozza ősi képét, mely időnként láthatóvá akar válni, vagyis emlékeztetni akar valamire, ami bennünk történik.
Úgy is fel lehet fogni, hogy a képein keresztül mondja el üzenetét, egyfajta lelki tükröt tart elénk, melynek segítségével elénk tárja azokat a tulajdonságokat, amelyeken ajánlatos lenne változtatnunk, vagy tudjunk foglalkozni a belső világunkkal.

 

A Kis Arkánum lehetővé teszi részletesebben érthetővé tenni számunkra a kártyák üzenetét. 

A Kis Arkánum 56 lapja 4 csoportra van osztva:

Kehely szimbolizálja, az érzelmeket (víz elemet képviseli)
Érme jeleníti meg az anyagi világot (föld elemet képviseli)
Kard mutatja meg a gondolatokat, az elmét (levegő elemet képviseli
Bot az egészséget, és a cselekvő erőt vetíti elénk (tűz elemet képviseli)


Kelyhek sorozat a napokat,
 Botok sorozat a heteket,
 Érmék a hónapokat,
 Kardok az éveket mutatják meg.
A Kelyhek sorozat mutatja meg a napokat,
Botok a heteket,
Érmék a hónapokat,


  Miről lehet a kártyákat kérdezni

 
  A kártyákat bármiről meg lehet kérdezni. Egy dolgot azonban kétségtelenül nem tudnak: igennel vagy nemmel felelni. Mindazonáltal nagy segítségünkre vannak a döntéshozatalnál, felvázolják a lehetséges következményeket, anélkül, hogy a kérdezőt a döntés jogától megfosztanák. Ezenkívül lehet a kártyákat változásokról és folyamatokról is faggatni, a kérdésekhez javaslatokat tudnak adni, és értékes javaslatokkal valamint információkkal szolgálnak önmagunkról.

Az idő meghatározása a Tarot-ban

A 22 lap segítségével megtudhatjuk, hogy - ha követjük a Tarot tanácsait - várhatóan mennyi időre van szükségünk a célunk eléréséhez, a kérdésünk megoldásához. keverjük össze jó alaposan a negyven számozott kártyát is, közben tegyük fel a kérdést, hogy mennyi időre van szükségünk a megoldásához. Válasszunk ki a csomagból egyetlen lapot! Ha ez a lap az Érmék 6-os kártya, akkor megközelítőleg 6 hónap múlva következik be a várt esemény, ha a Botok Ász, akkor körülbelül egy hétre van szükségünk a megoldáshoz, és így tovább.


Példa!
Nehéz időszakot él át és a hivatali munka többnyire nyugtalanság forrása számunkra. Ön szeretne állást változtatni, de természetesen azon morfondírozik magában:” Vajon helyes ez a döntés, nem kellene inkább maradni ott, ahol vagyok?”Elhatározta, hogy megkérdezi a tarot-t és a kártyavetés során a következő lapokat húzza ki.


1, lap a ball oldalra kerül: Akasztott ember.
A tervezett lépést most semmi jóval nem kecsegtet. Használja fel az időt arra, hogy gondolkodjon, milyen irányba kellene majd később elindulnia, de természetesen, durva, hogy most nem érdemes lépnie, továbbra is keresgéljen! Fogadja ezt a megpróbáltatást a legderűsebben!


2, Lap a  Halál a jobb oldalra rakjuk:   
Ne siessen el semmit, és semmiképp se hagyja ott az állását egy hírtelen, meggondolatlan elhatározásból! Hajlamos rá, hogy az indulatai vezessék, s az nem oldana meg semmit, épp ellenkezőleg. Az elégedetlensége nagyon is szembetűnő. Mélyedjen el az Akasztott ember szellemében, mely több körültekintésre inti!


3, Császárnő (közbelépő) két eset lehetséges
Ha nő teszi fel a kérdést, akkor az Uralkodónő őt képviseli, és keménységet elszántságot jelez, de egyben a megvalósulás időszakát is.a mindig jót jelent, ha a kérdező jelen van többnyire a Császárnő, vagy a Császár alakjában a kártyavetésben azt mutatja, hogy aktívan szerepet vállal az adott helyzetben. Ha férfi teszi fel a kérdést, akkor inkább egy olyan nőről van szó, aki feltűnik a hivatali életben és lehetővé teszi egy terv megvalósítását, vagy új állást ajánl. Mindkét esetben arról van szó, hogy egy nehéz időszak, egy megtorpanás után a dolgok könnyebbé válnak, s új lehetőségek kínálkoznak a munka terén. A Császárnő mindig az értelmét képviseli, így hát felvilágosítást nyújthat a jövőbeli állásával kapcsolatban.


4,Lap a  Nap (eredmény)
A Nap mindig fényes, meleg, jóságos sugarakat küld Ön felé. Azt jelzi, hogy a ténykedése sikeres lesz: állást fog változtatni, s ez igazi előnyökkel jár majd, minden bizonnyal még a jövedelme is jobb lesz.


Három lapos kirakás


1.lap:Halál

Azt mutatja, hogy sok minden lezárult az életedben, ami eddig biztonságot nyújtott számodra. Ez szomorúvá tett, és picit talán el is bizonytalanított önmagadban. Úgy érezted eddig, hogy nem tudod kézben tartani a dolgokat. Mivel azonban ez után a Mágus lapja jön, ez a rossz érzés hamarosan már a  múlté lesz.


2. Feladat: Mágus
Valami új kezdődik el az életedben. Sok lehetőséged lesz a változásra, melyek lehetnek akár új ötletek is. Mindenképp Te irányítod a helyzetet és képességeidet teljes mértékben ki tudod használni. Fontos azonban, hogy megtervezd a jövőt, mert ezzel adsz alapot az eléréséhez.


 3. Adomány: Nap
Ez segítség, mely akár kívülről is érkezhet. Ez itt most egy férfi minőség, ami akár párkapcsolat, akár egy kedves barát személyében segít számodra.
Emellett azonban ha nem személyt jelez, akkor a Te saját képességeidet mutatja, illetve az e laphoz tartozó tulajdonságok segítenek téged a következő időszakban. Ezek pedig: kreativitás, vezetői képesség, bátorság, lelkesedés, határozottság, önbizalom. Ezek a tulajdonságok fognak vezetni, és segíteni az év folyamán feladatod elvégzésében.

 

 
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

edina53@citromail.hu

(Edina, 2012.01.30 17:38)

Kedves Zsóka!
Sok sikert kívánok Önnek a honlapjához sok új dolgot tett fel, amik nagyon tanultságosak. Én, mint laikus is sokat tanultam a numerológia honlápjáról. A hozott feladatot, amit Ön írt az Apától kapjuk erről sem halottam még és nem is olvastam. Nagyon szép örökséget kapott az apától és a neve is nagyon szép. Az élete úgy olvastam nem volt könnyű, de 64-évesen én azt mondom, hogy büszke lehet magára. Az asztrológia is nagyon érdekes, de ahhoz már tudás kel. A gyermek asztrológia viszont nagyon jó sokat segít a gyermeknevelésben. Ha lehetőségem lesz, rá mindenképpen kérni fogok Öntől egy elemzést. A kártyában viszont nem hiszek, de azért azt is elolvastam. Több ízben voltam kártyajósnál, de azt egyik jós sem mondta el, hogy mit tegyek azért, hogy harmonikusabban éljem az életem.
További sok sikert kívánok a munkájához
Üdvözlettel
Edina