Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Apa és Fia közötti kapcsolatok!

2020.05.04

   Ebben a cikkben az Apa és Fia kapcsolatáról írok! 

Könnyebb erős gyermeket nevelni, mint helyrehozni egy megtört embert!

Ebben a cikkben az Apa és Fia közötti kapcsolat vizsgálom meg, hogy ezek a kapcsolatok pozitív hatással legyenek életükre! Ez egy nagyon fontos kérdés, amely jelentősen befolyásolhatja az Apa, de még az Anya, és a fia sorsát! Időnként akár a tudatalatti kis haragja is komoly akadályt jelenthet a sikerben, vagy gyógyíthat egy súlyos betegséget. Nincsenek apróságok más emberekkel való kapcsolatokban. És annál is inkább, nincs apróság az Apa és a Fia kapcsolatában. Ezek a kapcsolatok mindkettő egész életében áthatolnak, bizonyos értelemben büntetik vagy jutalmazzák egymáshoz kapcsolódó bizonyos cselekedeteket, gondolatokat és vágyakat.

Az apa részéről a jó kapcsolat a fiával.

 A fia nevelése és a vele való kapcsolatépítés az apa a felelős. Az apa és fia közötti kapcsolatok pszichológiája nagyon komoly megközelítést igényel, mindenekelőtt az apától. Az Apa az érzelmek fokmérői a Fiuk számára, és ennek dominó-hatása van. Az apa és fia közötti kapcsolatok pszichológiája nagyon komoly megközelítést igényel, mindenekelőtt az Apától.

A fiú olyan lesz, mint egy apa, és ugyanúgy viselkedik, mint ő.

Természetesen vannak kivételek, de nem mindig. Sok ügyfelem elmondása szerint sok Férfi azt mondja, életében soha nem tudott mindenben példát venni apja példájára, mert más emberekkel, a feleségével, a sorsával és néhány más fontos kérdéssel nem a legmegfelelőbb és legharmonikusabb életet élte.

A „sors” viszont lehetőséget adott arra, hogy másképp váljon, bölcsé, mert az életében megtalálta azt, mentorokat, tanárokat (férfiakat is) akiktől sokat tanultam!  Sokat tanultam tőlük, és továbbra is sokat tanulok, és meg tanulom elfogadni és tiszteletben tartani Apámat, függetlenül attól, hogy mit kaptam tőle. De ez nem a legjobb példa és nem a legegyszerűbb mód, bár csak ilyen helyzetekben tudjuk a legnagyobb növekedést elérni a szellemi és erkölcsi irányban. Az Apa és Fia közötti kapcsolatok pszichológiája nagyon komoly megközelítést igényel, mindenekelőtt az Apától.

Ez általában a januári és az októberi születési Férfiaknál tapasztaltam, de előfordul más születési hónapoknál is. Pl.: az áprilisi hónapban születetteknél nincs családi minta. A Szaturnusz a sorsbolygó a „küszöb őre” abból is lehet látni az Apával való kapcsolatot, de most ebben nem mennék bele, mert ez már igen hosszú történet lenne.

            Mikor kellene az apának fiút nevelnie?

Az apa és a fiú kapcsolata a gyermek fogantatásának pillanatától kezdődik, mert éppen ebben a pillanatban lép a lélek lényege az anyaméhbe, és a gyermek teste formálódni kezd. Ennek fényében a férfiaknak meg kell tanulniuk feleségeik megfelelő odafigyelést, különösen a terhesség alatt. Amikor egy férfi durván beszél a várandós feleségével, nem érdekli, hogy gyermeket vár a Férj munkára készteti, őt stb. Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy minden Férfi ilyen, mert az nem lenne igaz, de sajnos vannak ilyen esetek is!

 Ez természetesen negatív érzelmeket okoz a Nő Anya felé. De tudnunk kell, hogy ezt a negatív hatást átadja a férjnek, és a fiúnak, aki még nem született meg, és meg tanulja az Anya méhben gyűlölni apját. Ezért a terhes nőket és általában a nőket tiszteletben kell tartani, gondoskodni kell róla, meg kell védeni, és minden szükséges eszközt biztosítani kell. Olyan légkört kell létrehozni, amelyben a terhes nő kényelmesen és nyugodtan tudja érezni magát, ami kedvezően befolyásolja a terhesség egész folyamatát.

Akkor születik a gyermek, és ettől a pillanattól kezdve el kell kezdenie nevelését. De hogyan? Még mindig kicsi és keveset ért, sokat alszik, hangzik el sokszor a szülők között! Ebben az időszakban a család légköre, valamint a férj és a feleség közötti kapcsolat fontos. Ha a kapcsolat feszült, akkor ez negatív hatással lesz a gyermekre. Ha a kapcsolat harmonikus és tiszteletteljes, akkor ezt fogja felvenni a gyermeke a Fia is. A lehető leghamarabb, ideális esetben a gyermekek fogantatása előtt, a jövőbeli apáknak és anyáknak az élet minden szintjén el kell kezdeniük magukon a munkálkodni. Ez elősegíti, hogy harmonikus emberré váljon, a Fia, aki képes méltó gyermeket nevelni.

Hogyan lehet nevelni egy méltó gyermeket, akinek akkor nem kellene elpirulnia? Mi szükséges ahhoz, hogy normális és megfelelő szülőké váljunk? Az oktatásban a legfontosabb dolog, hogy gyermeke karakter tulajdonságain dolgozzon. Ezután meghatározzák az életét. Az ember sorsát a karakter tulajdonságai befolyásolják, nem pedig oklevél. A probléma azonban az, hogy lehetetlen ápolni a karakter tulajdonságait egy gyerekben, mert a gyermeket egyedül nevelik fel, mindent a szüleitől örökbe fogadva.

„Ne nevelj gyermekeket, ők továbbra is olyanok lesznek, mint te. Nevelje az Apa magát "

Fia nevelése 0 és 5 év között az asztrológia pszichológia szerint!

 A gyermek megszületésének és 5 éves korának a kezdetétől nagy szeretettel és gyengéden kell kezelni őt. Kényeztetheti őt és sokat engedélyezhet, de természetesen nem minden. A pszichológia szerint a gyermek megszületésének és 5 éves korának a kezdetétől nagy szeretettel és gyengéden kell kezelni őt. Kényeztetheti őt és sokat engedélyezhet, de természetesen nem mindent.

Fontos szempont: az Apának meg kell tanulnia ellenőriznie magát és ellenőriznie az érzéseit, hogy megfelelően reagáljon a még mindig kicsit ész szerütlen fiú ártatlan csínyin tevésére és cselekedeteire. Ha egy apa fiatalon kezd fizikailag büntetni a fiát, akkor tudattalanjában egyértelműen sértéseket és agressziókat vált ki. Egy év után ez befolyásolhatja mind az első, mind a második sorsát.

Az apának fiatal kortól kezdve példát kell mutatnia a fiának a jó és magasztos életre. Semmi más nem működik: nincs panasz, nincs meggyőzés, nincs büntetés. Igen, ezek egyikének van hatása, de általában annyira jelentéktelen, hogy nem éri meg az erőfeszítést és az időt.

Fiúk az apjukra felnéznek, és utánozzák őket. Például az apa dohányzik, és a fia azt mondja, hogy ezt nem szabad megtenni. Mit fog csinálni a fiú? Természetesen a dohányzásra is törekszik, mert az apja dohányzott, vagy alkoholt fogyasztott, vagy tévéműsorokat nézett.

Milyen más fia lehet az ilyen fejletlen szülőknek? Ugyanaz! De ha azt akarja, hogy a fia, képzett, sikeres és egészséges emberré váljon, akkor példát kell mutatnia neki! És ehhez meg kell változtatnia magát, el kell hagynia a rossz szokásokat, és el kell kezdenie az egészséges életmódot, meg kell tanulnia építeni kapcsolatokat, ismereteket szereznie az élet minden területén, sikert kell elérnie a társadalomban és még sok minden mást. Ön dönti el, hogy mi lesz gyermekeiből.

    Apja és fia közötti kapcsolatok 5-13 éves korig!

 Amikor a fiú eléri az 5-6 éves kort, akkor felmerül a nevelés fontos pillanata. Ha ezt megelőzően sok szeretetben és gondoskodásban részesült, és sok csíntevését kedvezően megbocsátották, most meg kell kezdeni ennek a súlyosságával. A fiú most hajlamos különféle rossz dolgokra: lopások, dohányzás, alkoholizmus, drogok, csalások, lustaság, felelőtlenség stb. Ezt a lehető legnagyobb mértékben le kell küzdeni, de azzal a feltétellel, hogy az apa maga nem követ el ilyen cselekedeteket. Ha alkoholt iszik, hogyan magyarázhatja meg a fiának, hogy ezt nem lehet megtenni? Ebben a korban szigorúnak kell lennie a fiúkkal, ha szükséges, kisebb büntetést: telefont elvenni tőle nem mehet moziba, vagy a barátival focizni, és magyarázza el a fiának, mi a jó és mi a rossz.

És ismét, ha elmagyarázza a gyermeknek, mit lehet tenni az életben, mit nem lehet megtenni, csak racionális apa lehet, aki ismeri a világ törvényeit, az élet értelmét stb.! A gyermekek nevelésének legjobb módja az ön nevelése. Ebben az időszakban a fiának meg kell tanulnia megérteni, mi a felelősség és hogyan kell magára vállalni, hogy mi a fegyelem, mi az igazi ember és hogyan lehet ilyené válni. Az apa feladata, hogy ebben segítse a fiát.

                 Apja és tizenéves fia kapcsolatai 13 éves kortól!

 Amikor a fiú serdülőkorba kerül, akkor megérkezik az idő, hogy az apja nevelje nevelésének gyümölcsét. Általában ebben a korban nehéz vagy lehetetlenné válik a fiú irányítása. Ha ezt megelőzően a nevelés sikertelen volt, most a fia sok tapasztalatot és még gondot hoz a szülőknek. De mit fogsz csinálni: "Amit vetsz, azt arat." Már haszontalan beszélni serdülőkkel súlyos vagy erősebb helyzetből, mivel ez tovább elidegenítheti a fiát a szüleitől.

     13-15 éves kortól barátságokat kell felépítenie a fiával!

 Ha ez előtt az észerű oktatás pillanatát elmulasztották, akkor szinte lehetetlen valamit megváltoztatni. A fiú a korábban kapott ismeretek, példák és tapasztalatok alapján jár el. Az apának meg kell birkóznia azzal a ténnyel, hogy ilyen fia van, és amennyire lehetséges, el kell mondania valamit, segít neki az életben. Természetesen nem kell követnie a fiának vezetését, ha rossz cselekedeteket követ el. Ebben az esetben senki sem törölte a súlyosságát és még a haragját sem. Ilyen helyzetben ez a szeretet megnyilvánulása.

        Mi jobb az apával, ha a fiú felnőtté válik?

 Nagyon fontos szempont. Minden szülőnek arra kell törekednie, hogy legyőzze a fia iránti túlzott kötődést, mivel ez a kötődés rombolja a gyermek életét. Túlzott gondoskodás, túlzott felügyeleti jog ez az, ami elpusztítja a fiát, felelőtlen emberré téve őt, akinek az életében nagyon nehéz valamit elérni.

A legjobb megoldás az, ha a fia már korán meg tanítsa a függetlenségére. A fiúnak meg kell tanulnia döntéseket hozni és felelősséget vállalnia minden tette ért és szaváért. Akkor sokkal nagyobb esélye lesz arra, hogy sikeres legyen tevékenységében, boldog családot hozzon létre, egészséges legyen stb. Ez egy apa és fia közötti kapcsolatok bölcs és észerű pszichológiája, amely örömöt és megelégedést hoz mindkettő életében.

A legrosszabb dolog, amit egy apa tehet, az, hogy fia számára különféle anyagi javakat ad át, anélkül hogy súlyos erőfeszítéseket tenne érte. Például egy apa 18 éven át ad fiának autót, 21 éves korában lakást, és szintén alkalmas rá, hogy tekintélyes munkát végezzen. Tudja, hogy mi az eredmény a legtöbb esetben? A fiú gyorsan lebomlik, elbűvölődik, alkoholistává vagy drogfüggővé válik stb!

A szülőknek az a legjobb, amit a szülők adhatnak, az észerű és harmonikus nevelés. A legrosszabb az, ha a szülői pénzt felváltják. Ezért, amikor egy fia felnőtté válik, a lehető legnagyobb lehetőséget kell biztosítani neki, hogy független legyen. Nagyon jó, ha elkezdi keresni a lehetőségeket, hogy pénzt keressen az életért, még akkor is, ha még mindig tanul. Minél hamarabb egy ember vállal felelősséget az életéért, annál sikeresebbé válhat. És minél inkább „üvegházhatást” teremt egy apa fiának, annál szerencsétlenebb és lustább lesz.

                Gondolj egy bölcs keleti mondásra.

   „A gyerek vendég a házában: etesse, nevelje és engedje el”

Mit tegyen a szülő, hogy a fiú tisztelje apját,és egyben az Anyát is,de most az Apáról írok?!

Gyakran a fiával fennálló kapcsolatok messze nem a legjobb. A fiú egyáltalán nem tartja tiszteletben az apját, durva és agresszív vele szemben. Mit tegyen apának ebben az esetben? Hogyan lehet tisztelni magát és normális lenni? A helyzet az, hogy a fiút arra kényszeríteni, hogy tisztelje önmagát, lehetetlen .

Sőt, ha az apa nem él megfelelően, nem fejlődik személyként, tisztátalan és erkölcstelen életet él, akkor a fiú nem fogja tiszteletben tartani őt, hanem éppen ellenkezőleg, gondatlansággal vagy gyűlölettel bánik vele. Nem számít, hogy az apa hogyan viszonyul a fiához, de helytelenül él, nem lesz képes megváltoztatni fia magatartását.

 A fia iránti tisztelet elérésének egyetlen módja az, hogy a jó életben él. És ez azt jelenti, hogy dolgozzon a karakter jellemzőek, szellemileg fejlődjön, haszonnal járjon a körülöttünk lévő világ számára, és általában méltó és megfelelő ember legyen. De ha az apa iszik, dohányzik, esküszik, megcsalja a feleségét, irigyeli, kapzsi, dühös, megbeszélést folytat stb. - Miért kellene tisztelje a fia? Egy ilyen fejletlen apát csak magas fejlettségű személy tisztelhet és fogadhat el, ami manapság ritka. Tehát vonjon le következtetéseket.

Az apával való kapcsolatok pszichológiája a fia részéről Most megvizsgáljuk az apa iránti helyes hozzáállást a fiú oldaláról. Bizonyos értelemben itt minden egyszerűbb, és nem kell annyit írnom, amennyit apámtól írtam ezekről a kapcsolatokról.

 A modern időkben általában az emberek gondolkodnak az apjukkal fennálló kapcsolatokról 20-30 év után, vagy akár később is. Addig, amíg elméjük rosszul fejlett, amit gyakran elősegít a nem megfelelő nevelés.

De jobb későn, mint soha. És amint az elme felébred a fiában, és elkezdi elgondolkodni arról, hogy hogyan kell kapcsolatokat építeni az apjával és a szüleivel általában, hogyan kell velük kapcsolatban állni, meg kell értenie és elfogadnia kell a következőket.

 Apának meg kell tanulnia tiszteletben tartani és elfogadnia azt, ahogy van. A legfontosabb dolog az, hogy megszabaduljunk az apával és az anyával szembeni külső és tudatalatti sértésektől és agresszióktól. A szülők a sorsunk, és értelmetlen bántalmazni rajta. Az ilyen szülőkkel sokat tudunk elérni az életben, és mindenekelőtt a szellemileg és erkölcsileg önmagunkon dolgozva. Bármelyik civilizáció, amely megszünteti őseinek tiszteletben tartását, elkerülhetetlenül degenerálódik, és eltűnik a föld oldaláról.

 Ez a „tiszteld meg apát és anyát” törvény vagy parancs, amelyet sok elhunyt nagy birodalom és civilizáció megerősít. A tisztelet mellett a szülőket gondozni és támogatni kell, különösen életük második felében. Ez a fia kötelessége. Természetesen mindenkinek különböző lehetőségei vannak, de mindig van lehetősége az apának segíteni: élelmet vásárolni, takarítani a házat, segíteni a házimunkában, pénzügyi támogatást nyújtani, csak beszélgetni, hallgatni, megértést és együttérzést mutatni. Ezekre a fő pontokra kell figyelni a fiának. Ne feledje, hogy ha utálod vagy megveszted apját, akkor nagyon nehéz lesz az élet sikere, vagy pedig a társadalom nagy tiszteletlenséget okoz majd.

    Hogyan lehetne javítani az Apához való hozzáállást?

Nagyon fontos, hogy a fiú a szívében legalább nyugodtan és kedvesen viselkedjen apával szemben! Lehetetlen ezt mesterségesen megtenni, sőt, még azt sem tudhatjuk meg, hogy tudatalattinkban bármiféle sérelmet vagy panaszt élünk apánkkal vagy anyánkkal szemben.

Előfordul, hogy egy személy tudattalanul agressziót mutat az apja iránt, és aztán azon töprengett, miért van ilyen hozzáállása vele szemben. Ez egyértelmű jele annak, hogy a probléma el van rejtve a tudatalattiban. Van egy meglehetősen egyszerű, de hatékony technika, amely elősegíti a szülői hozzáállás javítását. Ez a bal kezével meghajlás és az orvosi rendelés gyakorlata.

Hogyan alakulna az életem,ha az Apával való kapcsolat elviselhetetlen?

Őrült vagy dühös fiatal fiú — Stock Fotó

 Lehet, hogy sors miatt lehetetlen szoros kapcsolatokat építeni az apával. Apa és fia nem tud nyugodtan kommunikálni, és folyamatosan találhat okokat vitákra és veszekedésekre. Ebben a helyzetben az intelligenciának és a megfelelőségnek is mutatnia kell. Okos lenni egymást kínozni, megpróbálni valamit bebizonyítani, ha ez nem sikerül. Az életben mindig észrevehető, milyen nehéz a sors a szülőkkel fenntartott kapcsolatokban. Ha nagyon nehéz, akkor ne kínozza sem apját, sem magát, inkább tegye ez a következőt.

 A külső síkon tartózkodjon távol egymástól (ha lehetséges, külön éljen), a belső síkon pedig fejlessze ki ezeket a kapcsolatokat. Engedelmeskedjen! Ez a legbölcsebb módszer. Nyilvánvalóan megbocsáthat az apjának a szívében, és tisztelettel bánhat vele! A szívedben az apáddal szembeni nyugodt és kedves hozzáállás azt jelenti, hogy sikeresen letette a sors vizsgáját.

      Az Apa és a fiú kapcsolatának pszichológiája a családban

Manapság az emberek gyakran megsemmisítik családjukat, és a fia és az apa külön élnek. A család felbomlásának okai eltérőek lehetnek, de a fiát nem szabad az apáért hibáztatni, még akkor is, ha első pillantásra csúnya volt. A fiú karakterében valószínűleg vannak azok a hiányosságok is, amelyek az apának vannak. És hogy ez hogyan fog megjelenni a fiú jövőbeli sorsában, még nem ismert. Ezért ne tartsd magad jobbnak, mint apja. Sokkal jobb megbocsátani és cselekedeteit sorsának tekinteni. Annak érdekében, hogy az anya ne beszéljen a férjéről (a fiú apjáról), nem szabad követnie az érzéseit.

 Külsőleg támogatnod kell az anyát, együtt érezni kell vele, és a szívedben meg kell bocsátani az apának, arra kell törekedned, hogy tiszteletben tartózkodjon, és minden jót kívánjon neki. Ha normál módon tud kommunikálni az apával, akkor mindenképp kommunikálj. Apa és fia számára ez a kommunikáció fontos!. Ha a kommunikáció nem működik, akkor ne közeledjen külsőleg, hanem minden erőfeszítést irányítson a belső életre!  Az apa és fia közötti kapcsolat sok finomságot és árnyalatokat tartalmazhat!

Összefoglaló

Az apa és fia közötti kapcsolatok pszichológiájának megvannak a sajátosságai, és fontos, hogy ezekben a kapcsolatokban ne helyezzenek el negatív tulajdonságokat: neheztelés, harag, ingerlékenység, agresszió, gyűlölet, megvetés és mások. A legfontosabb dolog, amelyet emlékszel az apád számára: Nagyon fiatalonként példát kell mutatnia a fiának az észerű és megfelelő életről. A fiúnak látnia kell, hogy az apa tiszteli és szereti az anyát, lelkileg fejlődik, sikert ér el a tevékenységekben, egészséges életmódot folytat.

 5-6 éves kortól neveld fel a fiút, mint férfit, és segíts neki felelősségteljes és függetlenné válni. Fontos az is, hogy ne tapadjon szorosan a fiához, és ne erőltessük rá vágyait. Hagyd, hogy a fiad a saját útját járja, és döntéseit fogadja el sorsodként. Kivételes esetekben, például amikor a fiad élete veszélyben van, akkor határozottan kell cselekednie!

 A legfontosabb dolgok, amelyeket egy fiúnak tudnia kell az apjával való kapcsolatok pszichológiájában: Függetlenül attól, hogy egy apa van-e, jó-e vagy rossz, már tényleges cselekedet. Kiemelt fontosságú, hogy a szívedben tiszteletteljes és kedves hozzáállást fejlesszen ki az apával szemben. Ne gátoljon vagy sértse meg apját - ez nem fog segíteni, de könnyebben bonyolítja az életét. Ha lehetséges, segíts apádnak, mutasd meg az odafigyelést és a figyelmességét. És általános tanácsok az apák és fiaik számára: A világ többi emberével fennálló kapcsolat csak ideiglenes.

 A válás bármikor véget vethet bármilyen kapcsolatnak, ezért siess és győződjön meg arról, hogy ne bánja meg tetteit, és hogy nem volt elegendő idő ennek kijavításához.

A gyermekkortól kezdve az emberben az erős akaratú tulajdonságokat kell ápolni Mind a férfiaknak, mind a nőknek gyermekkorban kell kezdeniük a nevelést. Ha hiányzik ezek a fontos évek az oktatás szempontjából, akkor késő lesz, és a személy a legjobb esetben fejleszti magát. Most a legtöbb Fiú még csak nem is tudja, milyen legyen az igazi ember.

Az iskolában vagy az intézetben nincsenek tárgyak arra, hogyan lehet egy normál intelligens ember, egy igazi férfi vagy nő. Ilyen a helyzet a modern világban. Fiúknál hatékony az erős akaratú tulajdonságok ápolása sportszakaszok segítségével. Ha egy ember személyként erős lesz, akkor mind a családban, mind tevékenységében boldogság és siker vár rá.

Sokszor tapasztalom, hogy a szülők istenként viselkednek, azt mutatják, hogy szentek és sérthetetlenek, akik soha nem tévednek, és nem hibáznak. Remélem, egyre több az olyan szülő, aki képes gyermekétől bocsánatot kérni, ha érzi és tudja, hogy hibázott. Így a gyermek mielőbb megtapasztalja, hogy a szülő is emberből van.

Ha az embernek gyereke van, hát, még ha egyetlen, először is úgy igyekszik nevelni, hogy tökéletes biztonságban érezze az otthonát. Ezután következik, amikor az ember arra tanítja, hogy ebben a nagyon bonyolult világban is megtalálja a biztonságát.

De nem úgy, hogy az ember mindentől óvja, és megtiltja neki, hogy kilépjen a világba. Hanem azzal, hogy hagyja, hadd menjen bátran, tanuljon megállni a saját lábán abban a tudatban, hogy ott van mögötte az otthon biztonsága, ahová mindig visszavonulhat, ha úgy adódik.

Sok sikert kívánok minden Édesapának, hogy sikeres gyereket neveljen a fiából.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.